BESTEFAR DANIEL

DANIEL THOMASSEN kom til Skarsvåg som 17 åring i 1932. Han startet som fisker sammen med sin bror. Etter noen år giftet han seg med Åse og bygde et hus der hvor Daniels hus er i dag. Her bodde de frem til tvangsflytting under annen verdenskrig vinteren 1944. Huset ble brent som alt annet i bygda. Da de kom hjem etter krigen bodde de i et midlertidig hus bygd av lemmer fra en fangeleir frem til 1947. Gamlehuset ble da omgjort til uthus/låve. På syttitallet ble uthuset brukt som Nordlys-observatorium av tyske forskere.

Daniels Hus har åpne dører for kjente og ukjente som ønsker å dele gode opplevelser

Huset til Åse og Daniel var alltid åpen for kjente og ukjente. Kjøkkenet var det naturlige samlingspunkt og gode samtaler og revyviser var dagligdags. Daniels barnebarn Lill-Karin hadde sine 6 første leveår hos Åse og Daniel. Lill-Karin og Espen kjøpte huset av Daniel i 2004. Allerede da syslet vi med tanker om å selge fiskekaker til turister som kom fra det populære turistmålet Kirkeporten som ligger 20 minutters gange fra Daniels Hus. Uthuset ble revet i 2016 og vårt nye Daniels Hus ble bygd på de gamle tuftene.

Daniels Hus ble offisielt åpnet søndag 4. juli 2021, og mottagelsen og tilbakemeldingene så langt har vært overveldende. Vi håper at kjente og ukjente vil fortsette å komme til oss for å dele gode opplevelser som Åse og Daniel gjorde for oss.

ÅPNINGEN AV DANIELS HUS JULI 2021

Lokale og ferske råvarer

Vi benytter oss av lokale råvarer som vi plukker eller fisker i den vakre naturen her i Finnmark. Du får alltid servert ferske retter hos oss.

INTIM OG LUN ATMOSFÆRE

Med bare to bord, åpent kjøkken, piano og peis garanterer vi en lun og koselig atmosfære under ditt besøk hos Daniel Hus.

HISTORIER & OPPSKRIFTER

Vertskapet er alltid tilgjengelig, og bidrar gjerne med lokale historier, musikk fra pianoet eller tips og triks til matoppskrifter fra lokalområdet.

MATOPPSKRIFTER FRA SKARSVÅG

Rettene som serveres på Daniels Hus baserer seg på tradisjonelle matoppskrifter fra Skarsvåg og kysten i nord. Oppskriftene finner man også i kokeboken «Matoppskrifter fra Skarsvåg»

Vertskapet

LILL-KARIN OG ESPEN

Vertskapet

VI ER BEGGE seniorer etter 37 års tjeneste i Luftforsvaret. Vi startet et firma som heter Lill-Karins mat og skrivestue og som er grunnlaget for Daniels hus i Skarsvåg. Vår bakgrunn i Forsvaret kan deles i to. En innenlands og en utenlands. Utenlands har begge tjenestegjort i Italia og Afghanistan. Lill-Karin har vært observatør i Midt-Østen og har også jobbet ved FNs hovedkvarter i New York i to år. Espen har de 4 siste åra før pensjon vært Norges forsvarsattaché i Tyrkia. Innenlands har vi tjenestegjort på Andøya, Bodø, Stavern, Oslo, Kjevik og Honningsvåg.

Vi har lenge hatt en drøm om å starte noe eget innen reiseliv og mat. Her i Skarsvåg kjøpte vi huset til bestefar Daniel i 2005. Det har vi pusset opp fra topp til tå, samt revet den gamle låven og bygd opp en ny kalt Daniels hus. Vi ønsker å la folk møtes i vår restaurant rundt et godt måltid eller et glass vin. Fortelle historier og knytte vennskap er viktig for oss.